Fietsmanden bestaan al sinds de eerste fiets op de markt kwam. Oorspronkelijk waren ze uit riet vervaardigd, later kwamen ook andere materialen aan bod. De laatste jaren zijn de fietskratten wel heel erg in! Je hebt heel wat leuke originele kratten.

Fietsmanden

Er bestaan kleine mandjes die je vooraan aan het stuur kan hangen. Zij zijn heel praktisch om kleine spullen te bergen. Als het hondje mee op de fiets mag, is dit wel een heel handig ding. Daarnaast heb je ook de grote pick-nickmanden, die je achter op de fiets op het bagagerek plaatst. Je kan deze fietsmanden permanent laten zitten, of je kan ze zodanig vastmaken dat ze makkelijk in- en uitklikken, en je ze makkelijk van de fiets kan nemen. Er zijn op de markt fietsmanden van verschillende groottes, verschillende materialen (riet, plastiek, metaal). Er zijn er met deksel of zonder. Sommige hebben handvaten, waardoor je een winkelmand krijgt. De pick-nickmanden zijn binnenin bekleed met een leuk stofje zodat de op te bergen spullen beschermd worden tegen schokken.

Fietskratten

Meer en meer komen de fietskratten aan hun trekken. Ze komen uit de wereld van de kleine handelaars die met de fiets kleine hoeveelheden waren naar klanten brachten: bakkers, beenhouwers, enzovoort. Een heel groot pluspunt voor fietskratten is dat je ze nog niet zo heel veel ziet in het straatbeeld. Verder zijn ze ook heel stevig. Ze wordenmeestal vooraan op een steun, of achteraan op de bagagedrager gemonteerd. De meest bekende zijn de plastieken fietskratten. Ze bestaan ook in opvouwbare versies. Ook al heb je ze al in een paar leuke kleuren, volgens mijn bescheiden mening blijven ze toch wat saai. Maar tegenwoordig heb je heel erg leuke houten kratten die op de fiets kunnen. Ze zien er zowat uit als een bierbak, of een kleine aardappelkist. Met wat fantasie kunnen ze heel erg origineel zijn.

Bij omafiets.nl heb je fietskratten in orginele kleuren. Wat is er leuker dan rond te rijden met opvallende fietskrat met bijpassende bloemslinger? Wedden dat je omgeving jaloers wordt en jou vraagt waar die krat vandaag komt? Fietsmand of fietskrat? De keuze is aan jou!

Fietsmand of fietskrat Omafiets.nl