Dus u denkt er over na om een elektrische omafiets aan te schaffen? Goed idee. Maar waar let u op en wat kan en mag u verwachten? Ik heb vandaag de Cortina Ecomo U4 voor u getest en wil graag mijn ervaring delen en advies geven waar op te letten.

Nu rij ik al met veel plezier op een Cortina Roots dus ik ben al een Cortina liefhebster (puur omdat de fiets zo mooi en oer Hollands degelijk sterk is). Een ritje op een andere Cortina is dus geen straf. Ik maak de opstap voor een test op de Ecomo Transport U4 en ervaar meteen dat sterke veilige gevoel dat ik gewent ben van Cortina. Op het moment dat ik de eerste trap nog niet eens voor een kwart rond heb, is deze al ondersteunt door de motor, bijzonder snel. Zolang je trapt heb je ondersteuning, zodra je stopt met trappen voel je de fiets afremmen en snel vaart minderen. Je hebt bijna niet door dat je trapt maar je gaat erg snel vooruit. Het mooie is dat deze fiets nog steeds een omafiets uitstraling heeft!

Eerlijk, we wonen in Nederland waar het best kan waaien en als je dan ook nog eens over die dijk moet in de regen om je dochter op tijd van het kinderdagverblijf op te halen is dat motortje toch wel erg welkom! Hou je ook nog wat energie over voor thuis NA je werk.

Waarom een elektrische omafiets kopen?

Waarom een elektrische omafiets kopen? Dat is natuurlijk de hamvraag en deze kan ik eigenlijk alleen voor mezelf beantwoorden. Wat mij enorm aantrekt aan de Cortina Ecomo U4 is dat hij eruit ziet als een normale transportfiets. Als je snel kijkt, weet ik zeker dat de meeste mensen niet eens zien dat het een elektrische fiets is. Dat komt voornamelijk omdat de accu(behuizing) van de Cortina Ecomo U4 zo subtiel is weggewerkt. En laten we eerlijk zijn, veel mensen vinden zichzelf nog te jong voor een elektrische fiets (mezelf inbegrepen). Maar als je niet eens ziet dat je op een elektrische fiets rijdt, dan is er voor mij eigenlijk geen reden meer over om het niet te doen. Ik ga dus zeker mijn baas eens lief aankijken ;)

Hoe onderhoud ik mijn elektrische omafiets?

Zoals elke fiets heeft ook de elektrische fiets 3 maanden na aanschaf een service beurt nodig, even afhankelijk van hoeveel u ermee rijd. De batterij van de elektrische fiets hoeft u niet elke dag op te laden, dit raden wij zelfs af. Daarnaast gaat een accu ongeveer 3 jaar mee, houd hier ook rekening. Uiteraard is het mogelijk om de fiets voor een servicebeurt bij FietsUniek langs te brengen!

Test de Cortina Ecomo U4 zelf!

Bent u nog niet helemaal overtuigd? Geen probleem, ik nodig u graag uit om de Cortina Ecomo U4 zelf te komen testen in onze showroom in Hillegom. Er staan diverse modellen al helemaal klaar voor een proefrit. Daarnaast helpt onze fietsenmaker Xander u graag bij het maken van de juiste keuze en het beantwoorden van al uw vragen. Kom gezellig langs, ik voorzie u graag van een lekkere kop koffie.

Heeft u er al zin in?

Ik wel! maar eerst nog een Cortina Crush testen, en een Cortina U5 en een Batavus E-go….