6 tips om het beste uit je omafiets te halen!

Ben jij ook zo’n type die denkt: geef mij maar gewoon een fiets met een goed, stevig frame? Een fiets waar je een goede zithouding hebt, zodat je later geen rugklachten krijgt? Of twijfel je, omdat een omafiets beperkt is tot een bepaalde lichaamslengte en weinig transportmogelijkheden heeft?

Lees dan de zes tips waarom een omafiets wel degelijk een goede keuze is en voor (bijna) alle lichaamslengtes geschikt is! Lees ook wat de toevoeging is van een transportfiets.

Tip 1: Kijk naar je eigen lengte!

Voor een perfecte omafiets is de juiste lengte van belang. Of je nu volwassen of kind bent, je lichaamslengte is belangrijk! De grootste maat heeft een 28 inch fietsband. Deze band is geschikt voor een volwassen persoon van 1 meter en 55 centimeter of langer om ervoor te zorgen dat je een goede zithouding hebt. Vaak kun je het stuur en de zadel in hoogte verstellen, maar let hierop bij aanschaf. Voor extra advies over de juiste maat kan je terecht bij onze maattabel. 

Tip 2: Veel langer dan 1 meter en 55 centimeter?

Linksboven op de website van omafiets.nl bij oma en transport fietsen kun je sorteren op grote maten zoals 1 meter en 60 centimeter, 1 meter en 76 centimeter of 1 meter en 90 centimeter. Wij raden dit zeker aan. Je zult zien dat er voor elke maat een ruim aanbod fietsen is! Wees dus niet getreurd: voor iedereen is er een geschikte omafiets te verkrijgen. 

Tip 4: Goederen in het zicht houden?

Bagage achterop heb je niet in het zicht. Je weet niet wat er aankomt en je ziet niet wanneer je bagage van de drager afglijdt. Het kan dus onveiliger zijn. Buiten dat zie je veel meer fietsen die ook een voordrager hebben. Dit is geen omafiets meer. Dit is een transportfiets!

Het verschil is dat de transportfiets er echt voor gebouwd is. De indeling van de voorkant van fiets is anders geworden. De voorlamp heeft een andere plaats gekregen, namelijk naast het voorwiel. Het frame van de fiets is dikker geworden waardoor de voorkant meer gewicht kan dragen. Om die reden is dus niet elke (oma) fiets geschikt voor een voorrek, en spreken we van een transportfiets.

Een transportfiets maakt het af door het voorrek. Bij een voorrek kun je een fietsmand of een fietskrat op zetten. Je kunt daardoor makkelijker je laptoptas, sporttas en je handtas vervoeren en een oogje in zeil houden.

Tip 5: Extra veel goederen meenemen!

Wanneer we nog even bij een transport fiets blijven staan, dan zien we dat we zowel voor als achter goederen mee kunnen nemen. Achter kun je over je bagagedrager ervoor kiezen om een fietstas te hangen, voor een voorrek met of zonder krat.

Tip 6: In meerdere kleuren verkrijgbaar

Of je nu voor een oma of een transportfiets krijgt, de fiets is in alle kleuren verkrijgbaar. Kies dus de fiets die bij jouw past! Ik hoop dat het je een goede keuze kunt maken en alvast veel fietsplezier gewenst!

Tips voor je omafiets