Fietsplan

Wil je een fiets kopen via het fietsplan of het WKR? Dan kun je terecht bij Omafiets.nl. Via het fietsplan of de WKR kun je eenvoudig een fiets aanschaffen waarmee je belastingvoordeel krijgt. Het nieuwe fietsplan zit wel iets anders in elkaar dan voorheen. Sinds januari 2015 kun je geen gebruik meer maken van het bedrijfsfietsplan, maar wel van de werkkostenregeling (WKR). Dit houdt in dat je werkgever de mogelijkheid krijgt om een fiets te kopen en te betalen uit uw bruto loon. Er geldt echter wel een maximum bedrag voor het gebruik van het nieuwe fietsplan. 

Een fiets kopen via de WKR

Een fiets kopen via de werkkostenregeling (WKR) werkt als volgt:

Stap 1: Informeer bij de werkgever

Allereerst moet de werkgever je wel goedkeuring geven om gebruik te maken van de WKR. Daarnaast moet de werkgever aangeven tot welk bedrag dit mag. De werkgever kan er zelf voor kiezen om dit via de eigen administratie te regelen, of om te werken met een bemiddelaar zoals NFP FiscFree of BFN.

Stap 2: Zoek een nieuwe fiets uit

Kijk op Omafiets.nl welke fiets je wilt kiezen, het maakt niet uit wat voor soort fiets u kiest. Dit kan een stadsfiets zijn, maar ook een e-bike. Let er op dat wanneer je het maximum bedrag overschrijdt, dat je dit zelf netto moet bijbetalen.

Stap 3: De fiets betalen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de betaling te regelen. De werkgever bepaalt hoe de betaling precies verloopt. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Je betaalt eerst zelf de fiets, en vraagt de werkgever daarna voor een declaratie (in dit geval kun je zelf de gewenste betaalmethode kiezen)
  • De werkgever betaalt direct aan Omafiets.nl. (kies in dit geval voor de betaalmthode overboeking, vraag de factuur bij ons op per telefoon of mail en stuur deze door naar de werkgever). Wij nemen de bestelling in behandeling zodra de betaling bij ons is ontvangen (dit kan enkele werkdagen duren)
  • Het is ook mogelijk om gebruik te maken van het WKR via een bemiddelaar. Neem in dit geval even contact op met onze klantenservice voor de meest eenvoudige manier van betalen. 

Kost het fietsplan extra geld?

Zowel NFP/FiscFree® als BFN rekenen een vergoeding (administratiekosten e.d.) van 15% over de eerste €749,00 van de fiets (dus maximaal €112,35) en over eventuele accessoires. Daarnaast kan een eventuele restprijs ontstaan als de prijs van de fiets de uitkering en/of de vergoeding van uw werkgever overschrijdt. Zodra deze vergoeding én de eventuele restprijs door u aan Omafiets.nl zijn overgemaakt, wordt de fiets uitgeleverd.

Wat als ik binnen de looptijd van de lening verander van werkgever?

Verander je van werkgever voordat de lening is afgelost, dan betaal je het openstaande bedrag in een keer af aan je werkgever. Tenzij daar andere afspraken over zijn gemaakt.

Vragen over het fietsplan of telefonisch aanvragen? Vraag het ons

Heb je nog vragen of het fietsplan of wil je het fietsplan liever telefonisch aanvragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag direct verder zodat je precies weet waar je aan toe bent. Wel zo makkelijk toch? Je kunt ons telefonisch bereiken op 0252-830201 of stuur een mail naar info@omafiets.nl.